Onderwijs voor volwassenen
Het hele jaar door zijn er shiurim, dat is iets tussen les en discussie in. De shiurim worden gegeven door rabbijn Tamarah Benima, de kosten bedragen10,- € per keer, aanmelden kan via rabbijn@beithachidush.nl.
... meer info Bar/Bat Mitsvatraject voor volwassenen
Bar/Bat Mitzva word je door 12 (meisje) of 13 (jongen) jaar te worden. Je wordt dan religieus volwassen en wordt geacht de geboden op je te nemen. Dat wordt vaak gevierd met een ceremonie waarbij je verschillende rollen vervult in de dienst, o.a. het laajenen uit de Torah-rol. Heb je geen bar/bat mitzwe ceremonie gehad op je 12e of 13e, dan kun je dat op iedere leeftijd nog doen.
... meer info

Omdat volwassenen die BM willen doen vaak een hele verschillende achtergrond hebben, is ons BM programma voor volwassenen een individueel traject. Het begint met een gesprek met rabbijn Tamarah waarin we verkennen wat jouw individuele leertraject zal zijn voor een BM. Zo maken we voor ieder een individueel maat-programma. Heb je belangstelling? Neem dan contact op met rabbijn Tamarah, rabbijn@beithachidush.nl.

sluit
Even voorstellen: Amir Vodka
Na tien jaar lesgeven aan de kinderen van Ledor Wador heeft morah Marcella Levie het stokje doorgegeven aan moreh Amir Vodka. Welkom Amir! We stelden hem een aantal vragen om hem vast een beetje te leren kennen.
... meer info

Waar kom je vandaan en hoe lang woon je hier al?
Ik ben geboren en opgegroeid in Israël, en woon sinds 2007 in Nederland, in Den Haag. Ik heb hier mijn vrouw leren kennen, en we hebben een zoontje van twee.

Vertel eens wat over je achtergrond?

Ik heb een literatuurstudie gedaan in Tel Aviv, gevolgd door een studie in media en cultuur bij de universiteit van Amsterdam. Al vele jaren bestudeer en geef ik les in het jodendom. In Tel Aviv was ik betrokken bij alternatieve studiegroepen gewijd aan moderne interpretaties van joodse onderwerpen en ik ben vaak bij Yeshiva’s geweest. Ik heb mijn kennis verdiept in Stockholm bij Padeia, waar ik bovendien als leraar Hebreeuws werkte. Ik gaf daar ook op een Joodse school les. Aan de universiteiten in Amsterdam, Maastricht, Tel Aviv en Stockholm heb ik colleges over verschillende joodse onderwerpen gegeven, maar ik vind het ook leuk om niet-main stream culturele evenementen te organiseren, zoals een filmreeks over joodse identiteit.

Loop je warm voor film?

Ja - ik schrijf graag over film en ben met plezier betrokken bij allerlei filmfestivals en andere evenementen rondom cinema.

Heb je zin in je nieuwe rol bij BHC?
Ik heb intussen een goede indruk gekregen van LedorWador en een heel aantal leuke kinderen en ouders mogen ontmoeten. Ik heb echt zin om te beginnen met lesgeven. Mijn doel is dat de kinderen graag naar de lessen komen en plezier hebben in het leren over jodendom en de Hebreeuwse taal. Mijn droom voor de kinderen is dat ze later veel inspiratie uit het jodendom zullen halen. En u maar hopen dat ik net zo leuk en goed ben als Marcella!

sluit
Kinder groepen
Ledor wador, is het joods onderwijs voor voor kinderen bij BHC. De lessen zijn voor kinderen van 4-12 jaar en worden 2x per maand gegeven op zondagochtend in de Uilenburgersjoel. De les duurt twee uren en bestaat uit twee onderdelen:
... meer info

jahadoet ( joodse cultuur &  geschiedenis) en Hebreeuws. D.m.v. verhalen, knutselen, zang en spel raken de kinderen op speelse wijze vertrouwd met de traditie, de taal, liedjes en teksten die centraal staan in het joodse leven. Er wordt gewerkt met kleine groepjes in een intieme en veilige sfeer.  Voor kinderen die de Bar/Bat Mitswa leeftijd naderen, bestaat de mogelijkheid voor individuele begeleiding.

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen nu worden ingeschreven. Stuur svp een e-mail aan Amir, ledorwador@beithachidush.nl met een cc aan secretariaat@beithachidush.nl.

sluit